De verborgen lockdowners.Er is een groep mensen, waar ik toe behoor, die onder de radar blijven van metingen, polls, testen, RIVM, kabinet, risicogroepen en de doorsnee bevolking. Ik ben bijna 57 jaar en getrouwd met Linda, bijna 36 jaar. Wij hebben een dochtertje van bijna 6 en wij vormen een gezin. Daarnaast word ik in augustus opa. De baby zal geboren worden uit de schoot van mijn oudste (35) dochter. Inderdaad, die is uit een eerder huwelijk van mij geboren.

Ik ben bijna 57 jaar en getrouwd met Linda, bijna 36 jaar. Wij hebben een dochtertje van bijna 6 en wij vormen een gezin. Daarnaast word ik in augustus opa. De baby zal geboren worden uit de schoot van mijn oudste (35) dochter. Inderdaad, die is uit een eerder huwelijk van mij geboren.

Omdat ik allerlei onderliggende medisch ongemak geniet, waaronder ernstige longproblemen, is mij door doktoren voorgehouden Covid-19 beslist niet op te lopen. Ik zou een IC opname waarschijnlijk niet overleven. Door mijn leeftijd val ik niet automatisch in een risicogroep (ouderen). Daar ben ik nog te ‘jong’ voor. Er zijn daarom geen gedragsregels voor mij opgesteld waar ik iets aan heb. Behalve misschien die vage anderhalve meter. Daar moet je echter weer voor naar winkels, bouwmarkten, stranden en meer van dat soort broeinesten.

Hoesten en niezen in ellebogen, mondkapjes, anderhalve meter, bijeenkomsten van 30 of 100 of 20000; het is mij allemaal om het even. Ik hoef daar geen rekening mee te houden. Ik MOET namelijk gewoon thuisblijven, wil ik overleven. Versoepel wat je wilt, het zal op mij allemaal niet van toepassing zijn, totdat er een vaccin beschikbaar is. Het enige waar ik af en toe alert op moet zijn is de postbode als ik in de tuin ben. En het verdwaalde kind dat het nodig vind mijn tuin zomaar binnen te lopen.

Nu zou ik dat voor mezelf allemaal niet zo erg vinden, ware het niet dat mijn dochtertje en vrouw, door MIJN medisch gedoe, ook zwaar de pineut zijn. Zij mogen ook niet veel meer dan ik. Mijn vrouw werkt thuis, laat boodschappen bezorgen en pakt post aan. Reinigt alles met een maniakale toewijding en raast af en toe uit op de fiets. Voor mijn dochtertje vind ik het allemaal het ergst. Zij mag, ondanks de gedeeltelijke openstelling van de scholen op 11 mei 2020 niet naar school. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat kinderen het Coronavirus net zo makkelijk oplopen en weer doorgeven. Zij worden er zelf (gelukkig) nauwelijks of niet ziek van. Leg maar eens aan een 5 jarige uit dat ze voorlopig haar vriendjes niet kan zien. Niet kan spelen. Niet naar zwemles. Niet naar school. Enz.

Nu snap ik best dat er op mij geen beleid te maken is (anders dan een totale lockdown tot een bruikbaar vaccin). Maar als ik niet de enige ben, dan zit ik waarschijnlijk ook niet in het enige gezin dat op die manier wordt getroffen. Het zou op z’n minst nuttig zijn om de omvang van deze groep vast te stellen. Dan weten we ook wat de impact kan zijn op het After Corona Tijdperk.

Ik ben benieuwd.

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.