Lieve donateur

Je bent één van de drie eerste van mijn donateurs. Ik weet dit sinds nu (10:30) op vrijdagavond 18/9/2020. Ik kan niet dansen, maar in mijn hoofd heb ik een gek dansje voor je gedaan. Je bent de opmaat naar nieuwe goede moed voor de toekomst. Je weet natuurlijk al dat ik een onzekere periode toegemoet ga in verband met mijn aanstaande behandeling van keelkanker. Ik zal alles op alles zetten om de gemaakte beloften van je abonnement waar te maken. Vergeef mij als dit onverwijld een keer niet lukt tijdens de behandeling. Weet wel dat ik dat goed zal maken. Mocht het gebeuren.

Elke euro is bij ons welkom in deze tijden van onzekerheid. De grootste voldoening haal ik daar niet uit. Ik haal die uit de bevestiging die het mij geeft dat er mensen zijn die mij écht graag willen lezen. En daar dus een (klein) gedeelte van hun duurverdiende centjes voor over hebben. Niks is fijner voor een schrijver dan dát besef. Voor mij is schrijven een reden van bestaan geworden. Jij geeft die reden mede vorm. Driewerf dank, daarvoor!

We leven in onzekere tijden. Iedereen beleeft het anders. Iedereen heeft er last van. De tweede golf die op ons afdendert, doet het ergste vrezen. Een nieuwe lockdown ligt op de loer. Rutte heeft de voorzet al gegeven, vanavond in de persconferentie. Ondertussen ruzieën we in Nederland vrolijk verder over rechten die we wel en niet hebben. Iedereen lijkt achter zijn eigen gelijk aan te jagen, zonder naar de horizon te kijken.

Ik zal, waar ik kan, blijven ageren tegen onverschilligheid, kortzichtigheid en ego-verheerlijking. Voor saamhorigheid. In ieder geval tot we in staat blijken deze crisis de baas te worden. Ook zal ik persoonlijke verhalen blijven vertellen. Soms scherp, soms lief. Soms boos. Nooit zonder aanleiding.

Ik hoop dat ik je nog lang mag laten genieten van mijn schrijverijen.

P.S.: Mocht je ooit de behoefte voelen een column die je in je mailbox van me krijgt te willen delen op social media, zou ik het fijn vinden als je dat van te voren even met me bespreekt.

Groet,

Menno Voorwinde

Hou mijn columns in de lucht door donaties via vadertje.backme.org
Je krijgt een berg, het kost een beetje.

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.