Kiezel 10 De VerlengingHet is de dag voor het einde van het eerste Interbellum. Het eerste Interbellum is al verlengd doordat de geplande operatie is verschoven van vrijdag naar dinsdag. Morgen, dus. Na de operatie volgt een tweede verlenging. Als de kiezen zijn getrokken en de biopten zijn genomen moet er worden gewacht op de uitslagen. De wachttijd van de vorige biopt was ongeveer één week. Daarna gaat het écht beginnen.

De Bestraling.

Een masker wordt gemaakt om de Bestraling op de juiste plek zijn vernietigingswerk te kunnen laten doen. Volgens mijn broertje heet dat pointpicking. Klinkt logisch. Mij dondert het niet. Ik heb mijn vertrouwen al geschonken aan de deskundigen. Naarmate onvermijdelijkheid nadert, word ik laconieker. Gelaten. Dat zorgt voor een geestestoestand waarin ik betrekkelijk makkelijk het noodzakelijke kan ondergaan. Het ongemak zit ‘m, gek genoeg, momenteel in het minst belangrijke: mijn kiezen.

Door een falende legertandarts ben ik 37 jaar geleden al twee kiezen kwijtgeraakt. Later nog een door een bacteriële infectie tussen de wortels van een van mijn kiezen. Mijn voortanden missen onderaan allebei een driehoekje. Een dronken val op een tegelvloer zo’n 32 jaar geleden. Gerepareerd, dat wel. Daar komt morgen in één keer een verdubbeling van het kiesverlies bij. Niet niks. Maar goed dat ik vegetariër ben, want een biefstukje kauwen zit er voor mij niet meer in.

Tenzij…

Ik recht heb op een ‘hersteloperatie’ via verzekeraar Menzis. Of van het ziekenhuis. Wie weet zit het in het behandelplan. Linda zit op de zaak, dus de bodem zál in zicht komen. Leeuwin op de rots in mijn branding. Behalve deze mentale bezigheidsoefening, baart de hoeveelheid pijn in één keer mij zorgen. Van het trekken zal ik geen last hebben. Dat gebeurt onder algehele narcose. Maar de napijn? Drie keer pijn voor de prijs van één? Geen idee hoe dat voelt. Ik kan me de pijn ook niet meer herinneren van voorgaande gebitsmutilaties. Daarnaast ben ik benieuwd in hoeverre die wonden genezen moeten zijn voordat dat die o zo nodige bestraling kan beginnen.

Die vragen zal ik morgen beantwoord krijgen. Om 7 uur ’s ochtends moet ik er zijn. Mijn leeuwin blijft in de buurt.

Ze zijn gewaarschuwd.

Hou mijn columns in de lucht door donaties via vadertje.backme.org
Je krijgt een berg, het kost een beetje.

De volgende Kiezel:

Kiezel 11~ De Wending

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.