Motief

Als iets je dwars blijft zitten, heb je er nog niet genoeg over opgeschreven. Dat hou ik mezelf regelmatig voor.

Accepteren en normaliseren wat eerder ondenkbaar was. Ik griezel ervan. Als clowns serieus gaan doen en vooral serieus worden genomen. Dan moet er worden afgeschminkt. Wilders en PVV, Baudet en FvD, Henk Krol en PvdT, Haga, Arkazan en DENK. Niemand kijkt er nog van op. Als Wilders zijn gal spuwt over de Islam, gaapt het volk. Behalve zijn aanhang. Die is niet gering. In de peilingen staat Wilders stevig op de tweede plek. Tweede! Hoe is het mogelijk? Hebben we ons laten overtuigen dat uit- en wegzetten van een grote groep mensen dé weg is naar een nóg beter land? Want laten we wel wezen. We hebben het hier hartstikke goed. Mede dankzij vele mensen die in de Arabische versie van God geloven.

Baudet en z’n FvD. Lieve help. Waartoe zijn wij verworden dat mensen die arrogante ijdeltuit serieus nemen? Gelukkig doet hij er zelf alles aan om zichzelf en zijn crèche op te heffen. Door tegenwoordig met beroepsidioten als Engel en Lange Frans serieus te gaan babbelen, gooit hij zelf z’n glazen minerva uiltje tegen de vlakte. Maar hoe hij ook zijn best doet, hij staat nog steeds op zeven zetels in de peiling. Weliswaar een fors aantal minder dan niet zo lang geleden, maar toch nog zeven. Nog een hoop blinde vlekken weg te poetsen. Te beginnen bij die minkukel Haga. Die zal toch inmiddels ook wel spijt hebben dat hij de liefde aan de FvD openlijk heeft verklaard.

En dan hebben we natuurlijk nog Hoe Ouder Hoe Gekker Henkie Krol. Hij heeft in recordtijd mijn sympathie voor hem om zeep geholpen. De ene ruzie na de andere. En maar partijtje hoppen. Of oprichten. Femke erbij, Femke eruit. Voor zijn leeftijd houdt hij flink de vaart in de negatieve spiraal. Teveel kleeft er al aan hem om nog serieus te kunnen worden genomen. Jammer, gemiste kans voor de talrijke oudjes in Nederland die zitten te springen om fatsoenlijke vertegenwoordigers. Eens even kijken. Wie hebben we nog meer?

Oh ja! Onze vrienden van DENK. Ook al zo’n vechtcluppie. Inclusie prediken en ondertussen elkaar de tent uitvechten. Ondertussen de snikkel nog even in een voorbijkomende medewerkster hangen. Ranzig en meteen ongeloofwaardig. Allah zal dit met misprijzen aanzien. Net zoals vele andere Goden toch vooral de Mens erop nahouden om nog even gierend het weekend in te gaan.

Net zoals ik. En hopelijk weer velen met mij.

Zo, dat is er ook weer uit.

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.