Korrelkroniek – onverwachte opnameEr was nogal wat bloed bij het schoonmaken van mijn trachea stoma vanochtend. Veel bloedkorsten die het ademen bemoeilijken. Gelukkig moet ik vroeg in het ziekenhuis zijn voor de mondhygiëniste en de bestraling. Nummer 12. Daarna heeft de KNO arts van dienst enige tijd vrijgemaakt om de oorzaak te onderzoeken van het toegenomen bloedverlies.

Ik maak me geen zorgen. Behalve wat extra bloed gaat het eigenlijk beter. De hoestbuien zijn aanzienlijk afgenomen en de rest van de klachten horen bij de behandeling. De mondhygiëniste was in ieder geval uitermate tevreden over de toestand binnen mijn mond en de bestraling verliep daarna vlekkeloos.

Mijn broer en ik melden ons bij de KNO afdeling. Uiteraard stond er nog niets in het systeem over mijn afgesproken komst. Er stond geen ‘order’ in. Ik kan me niet herinneren dat ik al eerder een order ben geweest. Het geeft hetzelfde gevoel dat je krijgt als je tot een nummer wordt gemaakt.

Na enig heen en weer gebel tussen afdelingen is het in orde en ben ik nu officieel een order. We worden beloond met een half uur wachtkamer. Broer Henk en ik mogen uiteindelijk mee met een KNO art die ik nog ken van mijn eerste opname. Doortastend en vriendelijk. Binnen een paar minuten heeft ze het bloedprobleem gevonden. Een ontstoken luchtpijp. Niet ongewoon na mijn operatie. Wel een waarbij voorzichtigheid is geboden, omdat dit zomaar een longontsteking kan worden.

Zonder tegenspraak te dulden regelt de arts een bed op afdeling 1C. Mij wel bekend. Ik dien zo snel mogelijk aan het antibiotica infuus te worden gelegd. Het is nu kwart over vier en ik wacht op de antibiotica. Ik moet er 48 uur aan liggen. Verwachte opnameduur: 3 tot 5 dagen. Ruk

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.