SchapenWij zijn schapen. Bééééé. Dat heb ik veel te vaak gehoord vorig jaar en waarschijnlijk ga ik dat dit jaar ook weer veel te veel horen. Ik ben kritisch op het kabinet. Heb niks met Rutte en nog minder met de Jonge. Laat staan met Grapperhaus. VVD en CDA, ik heb er niks mee. Toch ben ik een schaap. Bééééé. Ik houd mij namelijk aan de coronamaatregelen die uit de hoge hoed van het OMT komen. Natuurlijk twijfel ik aan het nut van sommige maatregelen en zie ik de onverklaarbare ongelijkheid die sommige regelgeving met zich meebrengt. Ik begrijp nóg beter dat we een grote mate van eensgezindheid nodig hebben om dit nare virus (griepje, bééééé) eronder te krijgen. Solidariteit is vele malen belangrijker dan de puberale drameisen van schreeuwende verongelijkte kwaQzwalvers die overal een complot of een dictatuur zien opdoemen.

Het nare van die mensen is dat ze niet van ophouden weten. Of het nu gaat om Trump waarvan de verkiezingen zijn gestolen of Bill Gates die overal chips in stopt tot Soros die elke regering omver wil werpen met zijn geluksdubbeltjes. Het maakt niet uit. Zij hebben gelijk en geen enkel argument zal hen van gedachten doen veranderen. Waarom niet? Omdat ze het licht hebben gezien. Ze zíjn al van gedachten veranderd. Ik heb geen donateur meer nodig als ik een euro zou krijgen voor al die keren dat ik heb moeten horen: “vroeger dacht ik net zoals jij, tot ik me erin ging verdiepen.” Waarna een lijst met vage sites en/of JoeTjoep kanaaltjes ongevraagd mijn kant op wordt geworpen. Of ik daar maar even naar wil kijken. Ik heb het geprobeerd. Het bracht inderdaad inzicht. Mijn ongeloof, dat er geen mensen kunnen bestaan die zo achterlijk zijn dat ze dat soort onmetelijke onzin voor waar aannemen, werd hardhandig om zeep geholpen. De Ossebaardjes, Lange Fransjes (man, waar is het misgegaan?) en compleet geschifte idioten als Willem Engel en braakstimulator Robert Jensen hebben 10 duizenden volgers. Uit Nederland. Ongelooflijk. Ze zijn, zogezegd, al van gedachten veranderd en kunnen/willen niet meer terug. Zij slikken alles voor zoete koek wat hun wordt voorgekauwd door hun infantiele idolen. De rede is verdwenen.

Ik ben daar trouwens al na een keer of één mee gestopt. Zo’n site bekijken. Mijn hemel. De discussie met die mensen ga ik ook niet meer aan. Complete tijdverspilling. Opdringerige types block ik op Twitter. Geen geduld meer mee. Mijn tijd is wél kostbaar. Die besteed ik liever aan aardige, verstandige mensen. En dan hoeven ze niet eens dezelfde mening als ik erop na te houden. Verschillen van mening en daarover discussiëren is prettig als mensen de ruimte krijgen om die mening toe te lichten. Dat is iets anders dan een ‘gesprek’ met een sektelid die uit de lokale sektebijbel preekt en niets anders meer voor waar aan kan nemen. Misschien na een jaartje therapie.

Ik maak me druk om deze mensen omdat het de levens van de meerderheid onevenredig beïnvloed. Ze zitten in alle lagen van de bevolking en hebben één ding gemeen. Een grote bek. En als een groepje mensen met een grote bek maar lang genoeg hard genoeg schreeuwt, gaat er op een gegeven moment iemand luisteren. En dan nog iemand. En dan iemand die iets in de melk heeft te brokkelen. En opeens past het kabinet maatregelen aan. En niet ten gunste van het bestrijden van een virus, maar om een deel van de bevolking te sussen. Het erge is dat ze na negen maanden ‘onderwijs’ nog steeds van hun ongelijk zijn overtuigd. Beschaamdheid en bescheidenheid is hen compleet vreemd. Ik ben nog steeds een schaap. Bééééé. En zij gaan vrolijk verder. Nadat wij door hun toedoen in de verlenging van de lockdown zitten, richten ze hun gifpijlen op het vaccin en de ‘schapen’ die het nemen. En weer komt het belang van de meerderheid in het gedrang door de grote bek van de minderheid. Er dreigt door hun aanhoudende kritiek geen voldoende hoeveelheid aan vaccinaties te worden gehaald om effectief te kunnen zijn voor de gehele bevolking.

En waarom? Als ik het ze vraag hoor ik alleen maar Bééééé.

Zij zijn de échte schapen. Ze lopen alleen achter de verkeerde herders aan.

Mij steunen?
vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.