LieverdjesSteun mij en kankerbestrijding:
vadertje.backme.org

Lieve Lezers, volgers en donateurs,

In het nieuwe jaar zijn er enkele oude zaken niet meer én moet er wat aan nieuwe zaken worden gewerkt. Ik ben al een tijdje aan het piekeren hoe ik, met mijn beperkte middelen, een substantiële bijdrage kan leveren aan de samenleving. En dan wel dat deel van de samenleving waarvan ik denk dat het de moeite waard is. Ik kom dan al gauw uit bij mezelf én de kankerbestrijding. Voor wat betreft mezelf heb ik dat snel uitgelegd. Door mijn rits aan kwalen (waaronder keelkanker) kan ik eigenlijk alleen nog maar nuttig voor anderen zijn door te schrijven. Dat is helemaal niet erg, want ik schrijf graag. En veel. Net zoals elke andere schrijver wil ik graag worden gelezen. Dan moet je een publiek en een podium opzoeken. Ik doe dat via twee websites: www.bastapunt.com en vadertje.backme.org. Dat is niet heel duur, maar ook niet gratis. Bovendien moet ik, wil ik geloofwaardig mijn gal kunnen spuien, enkele abonnementen hebben op media van uiteenlopende aard. Geluid en tegengeluid.

Sinds afgelopen december is de uitkering van een schamel pensioentje van zo’n tweehonderd euro gestopt. Dat wist ik van te voren en was daarom geen verrassing. Hiermee financierde ik bovengenoemde kosten en ik had erop gegokt dat ik, tegen de tijd dat ’t zou stoppen, voldoende donateurs vergaard zou hebben om dat verlies op te vangen. Helaas. Ik heb donateurs, maar niet voldoende om het erg lang uit te kunnen zingen. Dus ik heb iets verzonnen, maar daar heb ik jullie hulp bij nodig. Niet schrikken, het kost niks. Althans niet als je dat niet wilt. Mijn columns en krabbels zullen gratis beschikbaar blijven. Elke dag weer.

Behalve mijzelf en mijn gezin, wil ik ook de kankerbestrijding wezenlijk gaan ondersteunen. Heel cliché, dat klopt. Ik heb namelijk zelf kanker en zie bijna dagelijks de ellende bij anderen die het ook hebben. Ik zit in een bestralingstraject (ongeveer op de helft nu) en met mij gaat het redelijk goed. Ik kan niet meer ruiken, heb een gat in mijn keel en kan voorlopig nog niet praten, maar het kan erger. Ik zie het in de wachtkamer als ik op de bestraling moet wachten. Zowel patiënten zoals ik, die dagelijks vanuit huis naar het ziekenhuis moeten komen, als patiënten die te zwak zijn en nog opgenomen zijn, ondergaan, vaak in uitgeputte stilte, hun ellende. In de wachtkamer ben ik blij dat ik niet meer kan ruiken. Ik rook daar de dood. En dat is een hele nare geur.

Ik hoef niemand meer te vertellen dat kanker een vreselijke ziekte is. Dat weet iedereen zo langzamerhand wel. Ook dat 1 op de 3 mensen een vorm van kanker krijgt. Vroeg of laat. En dat kankeronderzoek veel geld kost. Dat is welbesteed geld. Mijn vader is aan kanker overleden in 1997. Met de kennis van nu zou hij op zeker aanzienlijk langer hebben geleefd. Dat komt door onderzoek. Veel onderzoek. Duur onderzoek. Dus moet er veel poen naar toe. Ordinair maar waar. Ik hou op mijn website een voortgangslog bij over mijn reis door kankerland. De Kiezelkronieken heet het en je kan het vinden op bastapunt.com.

Goed. Mijn plan. Een simpel plan. Op vadertje.backme.org heb ik een nieuwe donatiemogelijkheid toegevoegd. 8 Euro per maand. Er staat precies bij wat je ervoor krijgt én wat ik ermee doe. Het komt erop neer dat ik met de helft mijn schrijfkosten financier en de ander helft doneer aan de kankerbestrijding. Voorwaarde die ik eraan verbind is dat ik minimaal 100 donateurs moet hebben die hiervoor hebben gekozen. De bijdrage moet wel zoden aan de dijk zetten. Ik hou iedereen op de hoogte van de stand van zaken via social media en op mijn website. Volkomen transparant zal ik elke maand de donaties aan de kankerbestrijding publiceren.

Mijn verzoek aan jou: Deel dit bericht met vrienden, vijanden, buren, kennissen, vage kennissen, collegae, familie enz. Retweet de link op Twitter, plaats het op je Facebook pagina. Schakel BN-ers in. Doe wat je kan om het aan de grote klok te hangen. Dan krijgen we vast binnen de kortste keren wat we willen. Meer geld voor de kankerbestrijding en genoeg geld voor Menno om onbezorgd te kunnen blijven pennen. Hoe fijn is dat?

Samen op naar de 100 !
vadertje.backme.org

UPDATE!

Van verschillende kanten heb ik vernomen dat 8 euro per maand misschien wel een beetje veel is. Vier euro voor minimaal 30 columns en een email-feuilleton (en nog meer) én 4 euro voor de kankerbestrijding. Ik zelf vind dat een koopje maar ik snap het wel. Meer columns dan bomen in het bos tegenwoordig. Dus heb ik mijn rekenmachine erop losgelaten en heb een goedkopere variant van 6 euro per maand in het leven geroepen. Voor meer info kijk op vadertje.backme.org 

Steun aan kankerbestrijding is hard nodig omdat verschillende geldkranen, die van belang zijn voor onderzoek, geheel of gedeeltelijk zijn dichtgedraaid door de wereldwijde focus op ontwikkeling van een vaccin tegen covid-19.

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.