Het EindeOp 14 februari 2018 publiceerde ik mijn eerste bericht op Bastapunt: Help! Amerika kiest. Dat is heel lang mijn enige bericht geweest. Tot Corona. Maar dat doet er niet toe. Ik beweer nogal al wat in dat artikel. Toentertijd vond ik dat ik behoorlijk van leer trok tegen Trump. Sinds een tijdje lijkt het mild. Bijna aardig. Dat zegt wat over Trump en wat hij de laatste jaren heeft uitgevreten. Met als triest dieptepunt de door hem aangewakkerde bestorming van The Capitol. De 1ste en 2de kamer van de Verenigde Staten. Op dat moment werd ergens in dat gebouw de benoeming van Biden en Harris officieel gemaakt. Trump had de vicepresident Pence opgedragen dit te dwarsbomen. Dat kan volgens de wet helemaal niet, zijn rol is ceremonieel, en hij weigerde. En het ging los. De mannen met tattoos, maga petjes en confederatie vlaggen bestormden en vernielden. Mannen met veel haar en weinig tanden. Veel Qanon.

Het is ronduit schokkend dat er zo weinig beveiliging en politie aanwezig was. Zelfs als er niets aan de hand zou zijn geweest dan was de bewaking nauwelijks afdoende. Er waren nogal wat hoge piefen in senaat en huis van afgevaardigden. Een buitenlandse zelfmoordterrorist had gisteren makkelijk zichzelf midden in het Capitool kunnen opblazen. Met alleen een houten deur ertussen had hij/zij met een krachtige bom heel was senatoren en afgevaardigden kunnen meenemen. Je moet er niet aan denken. Maar dat doe ik toch. Het had namelijk schrikbarend makkelijk gekund. Als Antifa of BLM een demonstratie bij het Capitool zou hebben aangekondigd was waarschijnlijk het leger ingezet. Antifa valt tegenwoordig onder de Patriot Act waarin zij worden beschouwd als Domestic terrorists. De rechts-extremistische randdebielen als de Proud Boys en The Oathkeepers enz., die overwegend blank zijn, vallen daar niet onder. Die vergissing heeft tot de bestorming van een bolwerk van de democratie in de VS geleid. Institutioneel racisme is de directe oorzaak van het ontbreken aan genoeg mankracht.

De Burgemeester van Washington gaat ook niet vrijuit. Als zij de noodtoestand kan afkondigen tot 20 januari as. dan heeft zij ook de macht om genoeg mankracht op de been te brengen om het Capitool te beschermen. Waarom is dat niet gebeurd? Ik weet het niet. Ik kan hier nergens iets over terugvinden. Je maakt mij niet wijs dat niemand dit had zien aankomen. Ik zag het aankomen. En ik zit in Nederland en niet bovenop de realiteit in de VS. Ik ben oprecht benieuwd waar het hier is misgegaan. Als er een natie op de wereld is die overmatig spastisch doet over terrorisme dan is het de VS. Hoe kan het dan zo’n enorme blinde vlek hebben voor het terrorisme onder hun neus? En dat terrorisme is niet zwart. Het heeft geen hoofddoek. Het is blanker dan blank. En woont al generaties lang in de Verenigde Staten.

Twan Huys is bang dat Trump in staat is om dé Bom nog te gaan gebruiken. Voor hij (gedwongen) afzwaait. Hij zei dat bij M vanavond. Dat schreef ik ook al in mijn artikel uit 2018.

Laten in vredesnaam hopen dat Twan en ik het mis hebben. Anders heeft niet alleen de democratie in de VS verloren.

Maar de gehele mensheid.

Red de mensheid en steun mijn krabbels!
vadertje.backme.org
Door mij te steunen kun je óók de kankerbestrijding steunen!

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.