HondenweerHet kabinet heeft de mogelijke invoering van een avondklok nog niet aangekondigd of we putten ons alweer uit in het verzinnen van mogelijkheden om eronder uit te komen. Het lijkt wel of niemand meer is geïnteresseerd in het beteugelen van de grootste ramp sinds WOII. Het trieste hoogtepunt tot nu toe: de hond. De hond uitlaten mag namelijk wel tijdens de avondklok. Geen idee waarom. Als je een hond om 20:00 een half uur uitlaat, kan hij het daarna best uithouden tot 4:30. Bij pech moet je ’s ochtends een plasje opruimen. Lekker belangrijk. Dierenleed is in de maak. Mensen melden zich massaal aan bij hondenuitlaatservices. Ongetwijfeld worden er straks vele honden uit het asiel opgehaald, om na het opheffen van de avondklok vrolijk aan een boom in het bos te worden vastgebonden.

En dat allemaal om een luchtje te kunnen scheppen? In de avond en in de kou? Ik geloof er niks van. Het is omdat er van hogerhand iets wordt opgelegd. En dat bevalt ons per definitie niet. Het doel is niet belangrijk, de maatregel MOET worden gesaboteerd. We zijn Nederlanders en die schrijf je niet de wetten voor! Toch? Kleuters zijn die zogenaamde ‘rebellen’. Allemaal in de trend van ‘kijk mij eens dwars wezen!’ Er ligt een levensgroot doemscenario voor ons. Waarschijnlijk niet meer af te wenden. De Britse variant van covid-19. Nog een maandje en de experts verwachten dat deze variant het ‘origineel’ volledig heeft vervangen. Met als gevolg een exploderende besmettingssnelheid. Meer ziekenhuisopnames. Meer doden.

Als klap op de vuurpijl is het niet ondenkbeeldig dat een Zuid Afrikaanse of een Braziliaanse variant van covid-19 onze kant op komt. Het is maar de vraag of ons vaccin tegen deze variant helpt. In Manaus, een stad in Brazilië, heeft zowat de gehele bevolking covid-19 gehad tijdens de eerste golf. Nu krijgt iedereen het weer. De zuurstofflessen zijn niet aan te slepen daar. De ziekenhuizen puilen wéér uit. Mensonterende toestanden. ‘Hier zal het niet zo’n vaart lopen’, hoor ik regelmatig. Als we ons maar aan deze maatregelen houden. Ik betwijfel of dat waar is. Ik denk dat volgende maand we een knoert van een houw krijgen van het zwaard van Damocles. En iedereen met een onlangs aangeschafte hond zal weer moord en brand schreeuwen en iedereen behalve zichzelf de schuld geven. We hebben er niks aan.

We zijn volkomen doorgeschoten in het geromantiseerde idee van de immer rebellerende Nederlander. Het verstand is er tussenuit gehaald. Het gaat niet meer over het afslaan van een politiepet. Of lopen over het gras waar het verboden is. Of fietsen over de stoep. Of door rood lopen. Ergens is een grens overgestapt. De overheid wordt inmiddels dusdanig gewantrouwd, dat tegen elke maatregel geprotesteerd dient te worden. Ze liegen allemaal en ze zitten in de politiek om ons te belazeren. Dat is zo’n beetje het idee van de aankomende hondenbezitters. Het maakt blind. Elke dwaas die niet meedoet straks is een levensgroot gevaar. De Britse variant zorgt daarvoor.

Wat mij betreft wordt er als de sodemieter een wet gemaakt die een kabinet verregaande bevoegdheden geeft in het geval van een pandemie. Dat gezeik moet maar eens afgelopen zijn.

Rebellen van lik-me-vestje. Over vestjes gesproken. Behalve de rush op uitlaathonden is er ook een rush op jassen van thuisbezorgdiensten.

Nou vraag ik je.

 

Lees ook: Lieverdjes en steun ons!

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.