Iedereen is het

Corona bestaat niet meer. Behalve voor jongeren. Als je de laatste tijd het nieuws hebt gevolgd, zou je die conclusie zomaar kunnen trekken. Elk nieuws- en praatprogramma gaat over het leed van jongeren. Tot het pathetische af. Ik hoorde laatst iemand zeggen: “de student, die eenzaam op zijn zolderkamer zit te gamen.” Godallemachtig zeg. Van zulke mensen wordt je ook wel depressief. Stemmingmakerij 2.0. “Het is voor niemand leuk, de avondklok, maar als jullie je eraan houden, doe ik het ook”. De reactie van zoonlief van 20 naar een trotse moeder. Hij moest er niet aan denken dat hij iemand zou besmetten. Ik hoor vaker dat soort verhalen. Het doet mij vermoeden dat er heel veel jongeren zijn die het allemaal goed aankunnen. Net zoals de wat ouderen, de mensen van middelbare leeftijd en de stokoude mens.

Het is niet per se zwaarder voor de jongeren. Elke groep, hoe je ze ook in wilt delen, heeft zijn eigen put. Val je erin, dan kom je onderin waarschijnlijk uit iedere leeftijdsgroep mensen tegen. Depressiviteit is niet voorbehouden aan een bepaalde groep. Ook niet aan jongeren. Het is wel zo dat als er zoveel mensen in allerhande media beweren dat het slecht met je gaat, je het vanzelf wel een keer gaat geloven. Al is het alleen maar om het gevoel te krijgen ergens bij te horen. De laatste tijd zie ik op TV alleen nog maar treurige jongeren voorbij komen. Er is een stelling gelanceerd en het bewijsmateriaal (de zo triest mogelijke jongere) wordt er bij gezocht.

Er wordt in Nederland zo ontzettend veel geprotesteerd dat uiteindelijk niemand er wijzer van wordt. Procedures worden aangespannen over de meest banale futiliteiten. Bijna zonder uitzondering worden rechtszaken door de aanspanners verloren. Vertraging levert het wel op. Elke keer weer. En als er al een keer een rechtszaak wordt gewonnen, dan levert dat vooral veel verwarring bij de bevolking op. Je kunt op je vingers natellen dat tijdens een ongekende pandemie fouten worden gemaakt door de beleidsmakers. Er hoeft niet om elke niet welriekende scheet een rechtszaak aangespannen te worden. In een democratie controleert het parlement de beleidsmakers. 2de én 1ste kamer. Daar mogen we best vertrouwen in hebben. We hebben ze zelf daar neergezet.

Nederland is behalve pruttelend protestland ook een heel ontevreden land. Ondanks dat we steevast in de top 5 van gelukkigste landen ter wereld staan. Het is werkelijk nooit goed. Vandaag werd er 8,5 miljard beschikbaar gesteld voor het onderwijs. Meteen vielen mensen uit het onderwijs over elkaar heen om kanttekeningen te plaatsen. Wel blij, maar ik wil nog even benadrukken dat enz….. Goddomme! 8.500.000.000,= euro heb je net gekregen! Ga in je nakie een gek dansje doen, maar hou in vredesnaam je bek dicht. Stop met mensen de depressiviteit in te ouwehoeren. Overal maar nutteloze puntjes op de ‘i’ willen zetten. Lees de zin, dan heb je dat puntje op de ‘i’ helemaal niet nodig.

De pandemie hoeft niet zo lang meer te duren. Als we (ja, ik bedoel een kleine minderheid) stoppen met tegenwerken en een beetje vertrouwen hebben in de mensen die er écht verstand van hebben. En die net zo graag weer naar een feestje willen als wij. Daarvoor hoeft maar een ding prioriteit te krijgen: zo snel mogelijk zo veel mogelijk prikken. De rest is allemaal bijzaak.

“Ja” kan ook worden uitgesproken zonder “maar.”

 

Lees ook Lieverdjes en help deze lockdowner en ’t KWF

Disclaimer: Gratis lezen mag, doneren kan via vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.