Het Moet Maar

Dit is het minst leuke van mijn werk. Want zo zie ik het. Schrijven is mijn werk. In principe onbezoldigd, daardoor afhankelijk van donaties. Voor die donaties doe ik wel wat. De regel is één artikel per dag en 2 in het weekend en dan van maandag tot en met vrijdag een email feuilleton over Dries. Het mannetje in mijn hoofd. Ik geniet van schrijven dus het is geen straf. Wel een disciplinaire opgave. Ik heb sinds ik me kan herinneren een bloedhekel aan vaste routines. In die zin is het ritme waarin ik mezelf dwing een opgave. Gelukkig betreft het schrijven. Dat trekt de weegschaal geheel in evenwicht. Na deze onbedoelde en deels overbodige uitleg, dan nu het minst leuke van mijn werk. Vragen.

Sommigen gaan het bedelen noemen. Die kunnen van mij nu alvast de tering krijgen. Dan hoef ik ze dat straks in de reacties niet meer toe te wensen. Ik vraag om donaties. Deels voor mezelf, maar voornamelijk voor de strijd tegen kanker. Sommigen van jullie weten door het lezen van de Kiezelkronieken wat dat voor mij persoonlijk heeft betekent. Niet schrikken. Alles is met relativering en zelfspot opgeschreven. Geef het een kans en ik beloof je dat je je vermaakt. De kankerbestrijding steunen heeft mijn voorkeur boven alle andere goede doelen (en dat zijn er nogal wat) om een aantal redenen. Kanker is de doodsoorzaak van mijn oma en van mijn vader. Ik heb het zelf ook gehad(?). Afgelopen augustus is keelkanker bij mij geconstateerd en in november is er een tumor van bijna 6 centimeter uit mijn keel weggesneden. Daarna 33 keer bestraald. Mijn overlevingskans voor de aankomende 4,5 jaar is 46%. Dus ik vraag.

Genoeg persoonlijke redenen om de kankerbestrijding te helpen, maar er is meer. Eén op de drie mensen krijgt een vorm van kanker. Dat is enorm veel. Onderzoek naar kanker is daarom van levensbelang voor de mensheid als geheel. De afgelopen decennia zijn al reuzensprongen gemaakt, mede door de vele donaties. Corona gooit ook hier roet in het eten. Al het beschikbare geld voor medische onderzoeken is maximaal naar corona-onderzoek gegaan. Op zich begrijpelijk, maar funest voor onderzoek naar andere ziekten, zoals kanker. Dus ik vraag.

Zoals gezegd, deels voor mezelf. Ik wil mezelf in de lucht houden en mijn stukjes kunnen blijven publiceren. En dat kost nu eenmaal wat. En de rest gaat naar de kankerbestrijding. Dan helpen we de onderzoeken weer op te starten en blijf ik schrijven over alles wat me dwars zit. Er zijn nog vele misstanden in ons land en in de wereld. En die moeten zoveel mogelijk aandacht krijgen. Daar werk ik graag aan mee. Elke dag weer. Het moet wel zoden aan de dijk zetten en daarom heb ik een buigzame, maar niet al te elastische grens gesteld. Dat doe ik in een eerder artikel. De reden voor dit artikel is dat het aantal donateurs stilvalt. En ik heb er nog lang niet genoeg. Dus ik vraag.

Doneer en help mij en daardoor nog vele anderen. Deel dit zoveel mogelijk en op zoveel mogelijk plekken. De plek om te doneren is vadertje.backme.org waar je kunt kiezen uit 4 donatievormen. Bij 2 ervan help je ook kanker te bestrijden. Ik dank jullie nu alvast en ik vraag pas weer als het écht nodig is.

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.