Onbeschoft

Er was plotseling veel ophef over een podcast van Maarten van Rossem. Een van mijn favoriete bromberen. In die podcast legt hij uit wat hij op aanraden van iemand anders heeft uitgeprobeerd. Die ander had van Rossem verteld dat als je zelf belt met de GGD, je zelf een afspraak kan maken voor vaccinatie. Mits je de ‘juiste’ medewerker aan de telefoon kreeg. Daar had van Rossem wel oren naar. Hij moest een paar keer bellen, maar toen had hij een afspraak. Het ging zoals voorspeld. Bij de ene medewerker kon het niet en bij de ander wel. Enfin, het was genoeg om half Nederland over hem heen gerold te krijgen. Schande, was het. Voordringen! De primaire megafoon werd weer vol opengedraaid. Hieronder een screenshot van een deel waarin van Rossem zelf verteld hoe het is gegaan.

Eén van de boze reacties kwam van Hugo de Jonge. Met onderstaande kop en een uitgelichte quote opende de T. een artikel.

Hugo de Jonge haalt uit naar Maarten van Rossem: ’Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’
„Egoïsme is het laatste wat we nu kunnen gebruiken”, meent de zorgminister. „Dé manier waarop we met elkaar deze crisis te boven komen is sámen.
Gelukkig dat de meeste mensen deugen.”

Wat een ongelooflijk onbeschofte lul is Hugo de Jonge als je je zo uitspreekt over één burger. En nog wel eentje die dit jaar 78 wordt. Niet alleen geeft het geen pas als minister om een ‘fittie’ met een burger in de pers uit te vechten en die burger publiekelijk aan de schandpaal probeert te nagelen, het betreft ook nog eens een burger die, samen met zijn vrouw, sinds vorige week gewoon aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Hij heeft groen licht van de GGD. Alles volgens de regels.

Nu heb ik wel vaker problemen met de acties van Hugo de Jonge, maar dit slaat alles. Op het moment dat je toegeeft aan je ministeriele onderbuik gedraag je je niet meer als staatsman en ben je aangeschoten wild. De Jonge geeft hiermee zelf een vat met kruit aan wappies die menen op bedreigende wijze parlementariërs en kabinetsleden lastig te mogen vallen. “Want JIJ doet hetzelfde met ons burgers!” Dat soort argumenten gaan tegen hem gebruikt worden.

Het was een wankel evenwicht. Mijn respect voor Hugo. Vaak ging mijn woede hand in hand met medelijden. Vaak had ik te doen met de Kop van Jut van Rutte. Maar mijn gewichtjes zijn op. Ik kan de weegschaal niet meer in balans houden.

Hij moet zich voortaan maar direct tot God richten.

Het Moet Maar

Disclaimer: gratis lezen mag, doneren kan voor een prikkie op vadertje.backme.org

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.