Ze Doen Maar

Het enige dat ik nog hoef te doen is achterover leunen. Mensen bij me weg houden. En wachten tot Hugo het belieft om me een prikkie aan te bieden. Ondertussen zie en lees ik alles het honderd in lopen. De protesten tegen coronamaatregelen worden massaler. Een groeiend aantal idioten denkt dat we in een dictatuur leven, of daarnaar aan het afglijden zijn. Zelfs Amnesty International lijkt niks beters te doen te hebben dan haar zorgen over de toestand in Nederland uit te spreken. Olie op het vuur. Ik denk erover mijn donaties aan die organisatie stop te zetten. Zoveel schrijnend onrecht in de wereld. Myanmar, Wit-Rusland, de Filipijnen en ga zo maar door. En dan de tijd vrij maken om Nederland eens goed onder de loep nemen. Het vuurtje van de wappie waakvlam flink opstoken. Dom. Onnodig. En waarschijnlijk geweld bevorderend. Demonstranten zien nu een medestander in een alom gerespecteerde organisatie. Maar goed, zoals gezegd: ze doen maar.

Voorbeelden te over van machtige virusontkenners in wiens landen het volledig de soep in loopt. Maar hier moet worden ‘gevochten voor onze vrijheid.’ Tussen de 2000 en 3000 coronadoden op één dag in Brazilië. Hét voorbeeldland van hoe het niét moet. De ja-maar-wappies wuiven het weg. Gifintrigant Thierry en zijn persoonlijke lawaaipapagaai Wybren Haga voorop. Het amoebe-volk erachter aan. Tot vorige week heeft het 5 miljoen euro gekost om de politiediensten paraat te hebben. Daar hadden we aardig wat prikkies voor kunnen aanschaffen. Ik las dat ‘journalist’ Karskens,  je weet wel, die nare gast van Ongehoord Nederland, vandaag was opgepakt. Omdat hij tussen de mensen stond tegen wie al 4 keer was omgeroepen dat ze weg moesten gaan, maar niet luisterden. De politie betuigde enigszins spijt achteraf. Hoezo? Wegwezen gold voor iedereen. Dus ook voor wappies met een perskaart. Maar goed, zoals gezegd: ze doen maar.

Chili is wereldleider in het vaccineren van hun bevolking. Chili hanteert namelijk al jarenlang een systeem dat je als oefening voor een pandemievaccinatie kan zien. Het systeem is ingericht voor jaarlijkse prikken, zoals tegen influenza. Ze weten waar de vaccins naar toe moeten. Dat zijn plaatselijke regio ziekenhuizen. Zij zorgen verder voor vaccinatie in ‘hun’ gebied. Ze kennen, doordat ze dit al jaren zo doen, alle mensen. Een geoliede machine. Wij krijgen morgen een pop-up vaccinatiestraat in Zandvoort. Die kan wel 78 prikken per dag zetten. Die zijn niet te stoppen meer. Gekke malle Hugo toch. Maar goed, zoals gezegd: ze doen maar.

In Urk en Krimpen a/d IJssel zijn verslaggevers in elkaar geslagen en aangereden door kerkgangers. De verslaggevers waren daar omdat de kerken in die plaatsen massaal de coronaregels aan hun heilige laarsjes lapten door massaal kerkdiensten bij te wonen. Spiritueel leed moest worden genezen. Het zure hiervan is dat deze kerkelijke bijeenkomsten niet verboden kunnen worden. Het is een grondwettelijk recht. Eens temeer wordt hiermee aangetoond dat inwoners van incestgemeenten niet met die verantwoordelijkheid kunnen omgaan. Nu is het sowieso belachelijk dat religie een uitzonderingspositie heeft. Het zorgt alleen maar voor scheuring in de samenleving. Het parlement moet als de sodemieter de grondwet laten aanpassen. Maar goed, zoals gezegd:

Ze doen maar.

Het Moet Maar…

DISCLAIMER: gratis lezen mag, doneren helpt me te kunnen blijven schrijven waar het op staat. Elke dag. vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.