Donderdag

Donderdag is altijd een beetje rare dag. Voor dochtertje Fleur (6) is het een normale schooldag. Vrouw Linda is op donderdag altijd vrij. Daarom is ze het drukst op donderdag. Vrije dagen moeten volgepropt worden met leuke bezigheden. Ik had gisteren oedeemtherapie, dus vandaag zit ik grotendeels in de vernieling. Vrouw Linda gaat vandaag crossen. Op de rug van Valiant. Dat is het paard dat ze al een half leven samen met haar moeder bezit. Een paar weken terug heeft vrouw Linda een nieuwe instructeur gevonden en haar oude hobby (crossen) weer opgepakt. Dat vereist nogal wat voorbereiding. Ze moet er vroeg bijzijn. Nadat vrouw Linda om 8:15 Fleurtje naar school heeft gebracht, rijdt ze meteen door naar de stal in De Bilt. Daar wacht haar moeder en een geleende trailer om transport naar het crossterrein mogelijk te maken.

Het is de tweede keer in een paar weken tijd dat ze gaat crossen. Vorige keer ging redelijk goed en vrouw Linda had er zin in. Fleurtje kon met een vriendinnetje mee uit school, dus haast hoeft er niet gemaakt te worden. Als het op paardrijden aankomt is Linda stipter dan de avondklok. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid. Van cap tot bodyprotector tot beenbeschermers voor Valiant. Dat is maar goed ook want voor het eerst in lange tijd is Linda van haar paard gekieperd. Twee keer. Dankzij haar secure voorbereiding is de schade beperkt gebleven tot wat stramme spieren en een opstandig spierkrampje in haar nek. Godzijdank. De moeder van Linda maakt filmpjes van Linda’s avonturen te paard en als ik ze bekijk zie ik meteen overal potentiele levensgevaren. Maar ik zie ook het plezier dat het oplevert. En dat maakt het, zeker in ‘deze tijd’, de moeite waard.

Dankzij de oedeemtherapie en nachtelijk slaaptekort lig ik in m’n nest tot een half uurtje voor Linda thuis komt. Ik had nog net tijd om me te douchen. Enthousiast laat Linda me een paar filmpjes zien. Het zijn prachtige filmpjes en Linda is, voor zover ik dat kan beoordelen, een sierlijke amazone. Terwijl we in de keuken de filmpjes staan te bekijken, smeren de katten de vloer onder met kattenvoer dat ik ze net heb gegeven. Drie katten die omstebeurt uit elkaars bakjes staan te eten. Onderweg brokjes vlees uit hun kauwende bekken verliezend. Normaal gesproken ben ik dan dusdanig afgeleid dat ik niet ontspannen naar die filmpjes kan blijven kijken. Nu lukt dat wel. Een paar keer moet ik aanzien hoe vrouw Linda van het paard afkukelt. Nadat ik het een paar keer gezien heb, lijkt het niet meer zo akelig. Leuker zijn de filmpjes waar ze in volle vaart door modderpoelen dendert. Of verhoogde bunkertjes bespringt. Of over boomstammen vliegt.

We drinken even koffie en dan gaat Linda Fleurtje ophalen. Dat doet ze wat eerder, zodat ze nog even kan gaan liggen en daarna een hete douche. Spierpijn. Fleurtje komt thuis en heeft een prima dag gehad. Ze wil eerst wat eten.

Daarna gaat ze me alles vertellen over haar donderdag. En ik mag ervan genieten.

Waarom donaties nodig zijn lees je hier

Disclaimer: gratis lezen mag, doneren is waarderen en kan via vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.