Moordenaar

Er gaan in Brazilië tussen de 3000 en 5000 mensen per dag dood. In totaal zijn in Brazilië nu bijna 350.000 mensen aan corona gestorven. En het gaat nog erger worden. De zogenaamde P1 variant maakt een verwoestende en bliksemsnelle opmars door in dat land. Waarschijnlijk is deze variant ontstaan in het Amazonegebied. Bolsonaro bagatelliseert het virus nog steeds. Dus ook deze levensgevaarlijke variant. Over het aantal doden zegt hij: “In ieder land gaan mensen dood, toch?” Hij weigert pertinent om maatregelen te nemen. Pas sinds kort draagt hij voor de vorm bij publieke aangelegenheden een mondkapje. Het land is in dusdanige staat dat de onafhankelijke rechtbank een onderzoek naar zijn beleid ten aanzien van corona begint. Zelfs dat heeft hij geprobeerd tegen te houden. Tevergeefs. Gelukkig. Massamoordenaars moeten voor het gerecht worden gesleept.

De P1 variant is besmettelijker en dodelijker dan al zijn vriendjes. Bolsonaro gaat ‘m niet tegenhouden. Hij gaat het niet eens proberen. Althans niet op tijd. Dat betekent dat P1 een bedreiging wordt voor de gehele wereld. En wie zijn, na Brazilië, het eerst de pineut? De landen die achter lopen met hun vaccinatieprogramma. Die geen haast hebben gemaakt. Om welke reden dan ook. En de landen die onderaan de ladder der importantie hangen. Arme landen. Nederland is niet arm, integendeel. We zijn stinkend rijk. Maar we bungelen onderaan als het gaat om vaccinatiesnelheid. Ik hoef niet wéér te benoemen wat er allemaal mis is gegaan, sinds Hugo de Jonge het stokje overnam en verantwoordelijk werd voor het coronabeleid. Ik volsta met ‘alles’.

Alles had hij in één klap in orde kunnen maken met een supersnel gelikt prikprogramma. Zoals in Chili of Engeland of Israël. Of de VS waar ze vanaf 19 april iedereen van 18 jaar en ouder een vaccin garanderen. Door het hele land worden daar priklocaties uit de grond gestampt. 4000 prikken per priklocatie kunnen ze daar zetten. Per dag. Dát is nog eens zorgen voor je bevolking. De priklocaties zitten op strategische punten waar altijd een bushalte in de buurt is, zodat het arme gedeelte van de bevolking er ook relatief makkelijk naar toe kan.

Met twijfel en angst kom je er niet. En juist daardoor lijkt Hugo zich te laten leiden. Ik moet zeggen dat Hugo niet de enige is. Hij kijkt over de grens of er medestanders in angst zijn. Het moet wel uitgelegd kunnen worden natuurlijk. Uit angst, tot twee keer toe, (tijdelijk) stoppen met een goedwerkend vaccin dat in een minuscuul aantal gevallen een hele nare bijwerking heeft, dat in nog minusculere gevallen tot de dood kan leiden brengt een levensgroot gevaar met zich mee. Namelijk een vrije doorgang voor de meest dodelijke onder de coronamutanten tot nu toe. De P1 variant.

Regeren is vooruitzien. In coronatijd betekent dat vooral bedreigingen vóór zijn. Als je daar niet toe in staat bent, loop je de kans straks ook een massamoordenaar te zijn. Dat gun ik Hugo nu ook weer niet. Al is het alleen al omdat wij dan zijn slachtoffers zijn.

Als je dan toch de angst laat regeren, projecteer ‘m dan op de dreiging van P1.

Wees geen moordenaar. Prik ons!

Waarom ik om je centen vraag lees je hier

Disclaimer: Gratis lezen mag, doneren helpt mij verder! vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.