Oef!

Gisteravond zette ik de volgende tweet online:

Kolere! Dat heb ik geweten vandaag. Behalve de vele likes (altijd leuk) kreeg ik ook twitterend Wappieland over me heen. Nu vermaak ik me altijd wel enigszins met die opgewonden standjes, maar vandaag was teveel van het goede. Als pissebedden onder een opgetilde stoeptegel krioelden ze over me heen. Het ene na het ander JoeTjoep filmpie kreeg ik naar me toe geslingerd. Als ik alle ‘wakker worden’ adviezen van vandaag zou honoreren, dan slaap ik nooit meer. Gelukkig heb ik lang geleden al besloten geen vage JoeTjoepmeuk meer te bekijken van zelfbenoemde deskundigen en geflipte wetenschappers. De reguliere kanalen volstaan voor mij. RIVM, OMT en de reguliere media die daarover bericht. De beleidsmakers en politici zorgen ervoor dat ik voldoende kritiek kan genereren om er afdoende druk mee te zijn.

Uit mijn twitter vriendenkring kreeg ik het compliment dat ik zo enorm geduldig met de opstandelingen omga. Ik vind dat wel meevallen. Meestal geef ik anderen de kans hun punt te maken als ze mij dat ook gunnen. Helaas ontaard zo’n gesprek vaak in domme verwijten en worden mij eigenschappen toegedicht die ik niet bezit. Of gebrek aan kennis. Het is zelden fraai. En nooit correct. Als dat gebeurt haak ik af. Ik reageer dan niet meer en als ze het te gortig maken blokkeer ik ze. Zo verzandde ik vandaag in een discussie met iemand die er niet voor schroomde de Davidster en de Apartheid te vergelijken met het vaccinatiepaspoort. En diegene was niet de enige. Meerdere malen heb ik moeten uitleggen dat het een nutteloze, maar vooral schandalige en respectloze vergelijking is. Het hielp niet. En dat lag niet aan de uitleg.
Die mensen zagen het eenvoudigweg niet. Zelfs niet toen duidelijk werd gemaakt dat niemand hier met een uiterlijk kenmerk ter dood veroordeeld zou worden. Of massaal op de trein worden gezet om vergast te worden. Die mensen zaten zo vastgeroest in hun rotsvaste overtuiging, dat er geen plaats meer was voor redelijkheid. Voor fatsoen. Ik ben er zelfs van overtuigd dat die mensen helemaal niet de bedoeling hebben om groepen mensen tot op het bot te beledigen. Ze zien het gewoonweg niet. Van geen kwaad bewust volharden ze in hun blinde haat tegen een vaccinatiepaspoort met onheuse vergelijkingen. Het vaccinatiepaspoort is de stok die volgens hen wordt gebruikt om hen mee te slaan omdat ze weigeren een vaccin te nemen. Ze voelen zich daardoor buitengesloten van de maatschappij.
Blind zijn ze voor de realiteit dat zij zichzelf overal buitensluiten. Alle leed wordt hén aangedaan. Niet beseffend dat zij een potentieel gevaar vormen voor anderen, en dan met name de zwakkeren onder ons, door zich niet te laten vaccineren. Onbegrijpelijk vinden ze het dat mensen zoals ik beschermd willen worden tegen mensen zoals zij. Daarmee ben ik in hun ogen onderdeel van het kwaad geworden.
Oef.
Hoe praat je nog met zo’n groep?
Disclaimer: gratis lezen mag, doneren is als een stempel in je vaccinatieboekje.
vadertje.backme.org 
Lees hier waarom ik jouw geld nodig heb!

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.