Jaderoller

Gisteren oedeemtherapie gehad en vandaag weer. Twee dagen op rij. Ik begin er niet eens aan om uit te leggen wat een aanslag op mijn conditie dat is. Mijn oedeemtherapeute is een ondernemend type. Achter de schermen is ze aan het uitzoeken of het zin heeft om mij een hoofdbrace aan te laten meten. Deze extra ondernemingsdrift komt voort uit hardnekkige terugkeer van weggemasseerd lymfevocht op mijn rechterkaak. Ze masseert zich een ongeluk, maar het blijft terugkomen. Hoewel een duidelijke vermindering van vochtophoping waarneembaar is. Slechts twee fabrikanten wagen zich aan het aanmeten van een hoofdbrace en dan nog is daar maar zelden vraag naar. Slecht één geval is bij mijn therapeute bekend. Zij draagt, wegens het ongemak, het ding maximaal 2 uur per dag. Geen idee of dat zoden aan de dijk zet. Ook is niet bekend of dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar (ik gok van niet). Vandaag kwam ze met iets nieuws. Een tip van een collega. De jaderoller.

De wát?

De jaderoller met een Gua sha steen. Jawel, dames en heren. Een samenvatting van wat het ding doet:

Gua sha (letterlijk: schrapen) is het gezichtsritueel om je gelaat eens stevig onder handen te nemen. Het idee is tegelijk je bloedsomloop te stimuleren -wat op zijn beurt de vernieuwing van huidcellen stimuleert- én het overtollige water en lymfevocht dat net onder je huid zit naar de rand van je gezicht te “trekken” en via nek en hals af te voeren. Wie regelmatig schraapt, zou op deze manier een stevige, zichtbaar vollere huid moeten krijgen.

De bedoeling is dat ik dan dagelijks, door met die roller aan de gang te gaan, de oedeemtherapie van de therapeut kan ondersteunen om permanent de hardnekkige barrière van het operatielitteken te doorbreken. Uiteraard ga ik het ding bestellen. Zelfs als er maar een kleine kans bestaat dat ik van de oedeemtherapie in een versneld tempo af kan komen, grijp ik die aan. Ik had nooit gedacht dat mijn stomerij-ervaring nog eens van pas zou komen. Plooien gladstrijken is deze jongen niet vreemd. Hooguit roestig. Ook de kledingroller is mij niet vreemd. Tel daar mijn ruime ervaring met verfrollers bij op en ik ben volgens mij een super-jade-roller. Een meester in de Gua sha.

Schraper des Vaderlands lijkt mij een mooie eretitel. Daar kan ik ook wel wat mee als het niet gaat om huidplooien.

Er valt nog genoeg glad te strijken en af te schrapen in deze wereld.

 

Disclaimer: gratis lezen mag, doneren zorgt ervoor dat ik kan blijven schrapen.
vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.