*BELANGRIJK BERICHT*

Omdat er dierbaren van mij tot de groep behoren waartegen onderstaande bedreigingen worden geuit, stel ik graag deze ruimte beschikbaar.

Ik vraag een ieder die dit leest te delen op zoveel mogelijk sociale media. Alvast hartelijk dank. Ook namens mijn geliefden.

Bedreigingen medewerkers op social media

Vandaag zijn er via een bericht op Telegram serieuze bedreigingen gedaan naar medewerkers van de GGD-en. Daarbij worden mensen met naam genoemd en wordt opgeroepen op hen te ‘jagen’. We hebben hier met ontzetting kennis van genomen en nemen dit zeer hoog op. De veiligheid van onze medewerkers hoort op geen enkele manier in het geding te zijn. Onze mensen zetten zich al maandenlang in om het Covid-virus te bestrijden. Ze verdienen respect en waardering ipv opgejaagd en geïntimideerd te worden door complotdenkers. We vragen iedereen die met naam wordt genoemd aangifte te doen. Inmiddels is de eerste aangifte gedaan. Wij staan als GGD GHOR Nederland in nauw contact met de politie. In de media is onze reactie proactief gedeeld met het ANP.
Individueel aangifte doen
Het verzoek is indien medewerkers benoemd worden op social media, hen te vragen om op persoonlijke titel aangifte bij de lokale politie te laten doen. Belangrijk dat aangegeven wordt bij de aangifte dat deze procedure zo is afgestemd met de landelijke politie zodat aangiften kunnen worden gebundeld. Als adres domicilie moet dan worden benoemd: Zwarte Woud 2, 3524 SJ Utrecht.
Alle communicatiemedewerkers zijn aangesloten op dit issue via de landelijke app-groep en zijn ook op de hoogte van de bovenstaande procedure.
Tot zover de informatie op dit moment, we verachten dat dit nieuws elk moment naar buiten kan komen.
UTRECHT (ANP) – GGD GHOR Nederland heeft aangifte gedaan bij de politie omdat medewerkers van de organisatie worden bedreigd door complotdenkers. Leden van de Telegram-groep De Bataafse Republiek delen de namen van vaccineerders met elkaar, met oproepen als “ruim deze moordenaars van de straat”, “jagen maar” en “alles kan kapot”.

Nicolette Rigter, die voor de GGD’en over de aanpak van de corona-uitbraak gaat, zegt dat de organisatie de bedreigingen hoog opneemt. “De veiligheid van onze medewerkers hoort op geen enkele manier in het geding te zijn. Onze mensen zetten zich al maandenlang in om het coronavirus te bestrijden. Ze verdienen respect en waardering in plaats van opgejaagd en geïntimideerd te worden door complotdenkers.”

De Telegram-groep is opgezet door de Red Pill Journal, het platform van complotdenkers Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel. Zij geloven in complottheorieën over pedonetwerken. Raatgever werd vorige week veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, voor het maken van opruiende bedreigende filmpjes. Die zijn onder meer gericht tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de advocaat van de gemeente en tegen RIVM-directeur Jaap van Dissel. Raatgever werd begin juni opgepakt in Siddeburen, op de boerderij van zijn vriendin. Kat en Knevel verblijven in het buitenland en zijn niet aangehouden.

 

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.