The Texas Abortion Massacre

Ik ben niet bijzonder dol op de Verenigde Staten. En dan met name niet op haar inwoners. Ik besef dat ik nu ga generaliseren, maar ik wil duidelijk maken waar ik zoal de kriebels van krijg. Dan ontkom je niet aan enige generalisering. Amerikanen vind ik vaak arrogant. Zij schromen niet om zichzelf op de borst te slaan en luidkeels wereldkundig te maken dat ze beter zijn dan de rest. The American Dream is (na het hiernamaals) het hoogste bereikbare. Ongeacht de talloze slachtoffers die de ‘droom’ najagen al heeft gekost. Hun obsessieve liefde voor wapens vind ik weerzinwekkend. Na alle moordpartijen in de V.S. is nog geen Amerikaanse President in staat geweest vuurwapenbezit aan banden te leggen. De NRA (National Rifle Association) is zo ongeveer de machtigste lobbymachine in de V.S. Dat kunnen ze zijn mede door de grondwet. Het 2de amendement, wel te verstaan. Dat dicteert: Het tweede amendement van de Grondwet van de Verenigde Staten is een onderdeel van de Bill of Rights, dat op 15 december 1791 werd toegevoegd aan de grondwet. Het artikel verbiedt de overheid om het natuurrecht op het bezitten en dragen van wapens te schenden.

Als je wapenbezit een ‘natuurrecht’ noemt, ben je volgens mij al niet helemaal lekker.

De inrichting van het federale stelsel zoals de V.S. dat kent, zorgt ervoor dat de President van de V.S. weliswaar machtig is, maar ook gehandicapt. Zo hebben de individuele staten verregaande rechten als het gaat om het maken van eigen wetgeving. Dat systeem zorgt ervoor dat de President bij heikele kwesties vaak een beroep moet doen op het hooggerechtshof. En daar zit een nare angel voor sommige Presidenten. Het is Trump gelukt een meerderheid aan uiterst conservatieve rechters in het hooggerechtshof te krijgen. Biden heeft daar nu last van. U heeft het vast meegekregen. Texas, misschien wel de thuisbasis van de meest afschuwelijke Amerikanen die er zijn, heeft een wet aangenomen die Biden niet kan tegenhouden, anders dan door het hooggerechtshof. En dat gaat geheid mis. Al ben ik benieuwd wat de oerconservatieve vrouw die er door Trump nog even snel is doorgedrukt, hierover te zeggen heeft.

De wet betreft er eentje waar menig extreem regime jaloers op zou zijn. En ik denk dat zelfs in de Middeleeuwen men hier een wenkbrauwtje bij opgetrokken had. Abortus is verboden als er een hartslag meetbaar is. Dat is vaak al na 6 weken. De vrouw heeft vaak dan nog niet eens door dat ze zwanger is. De slimmigheid zit ‘m in het aanpakken van de hulp die een vrouw nodig heeft als ze abortus wil. Van dokter tot taxichauffeur die haar naar de kliniek rijdt, worden veroordeeld tot het betalen van 10.000 dollar aan degene die hem of haar aangeeft. Zo worden er allerlei lastige wetten en regels omzeild. Het is namelijk dan geen boete die door de overheid wordt geïnd. Alles wat maar fout en moreel verwerpelijk is, komt hierin samen. Klikken 3.0. Met de groeten uit achterlijk redneck-land. Het Wilde Westen wordt nieuw leven ingeblazen. Ze worden daar ik weet niet hoeveel eeuwen in de tijd teruggeworpen. Gouden tijden breken aan voor premiejagers. Een mini-burgeroorlog ligt op de loer. Bij zoveel onrecht kan dat haast niet uitblijven.

Fundamentele rechten van de vrouw worden hier zo schandalig geschonden, dat ik na twee dagen nog aan het bijkomen ben van de onmogelijkheid die tóch waar is geworden. Het kan bijna niet anders of mannen moeten hierachter zitten. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt hoe de vrouw zwanger is geraakt. Alles over één kam. Verkrachting incluis. Maar het begint natuurlijk al bij het ontzeggen van het recht van de vrouw op zelfbeschikking. Ik zie maar één remedie die niet tot een ernstig conflict leidt. De Federale Overheid moet alle vrouwen uit Texas evacuatie aanbieden, inclusief woning en werk in een andere, vrouwvriendelijke staat. Dat zal die rednecks leren.

Nu zijn er, tot ons aller schande, nog steeds vele regimes die vrouwen op vele vlakken ernstig tekort doen, maar dit soort wetgeving in de V.S.? In het ‘beste’ land ter wereld? Biden stotterde het vandaag uit. “It’s almost un-american.”

‘Almost’? Maak daar maar “definitely inhuman” van.

Disclaimer: gratis lezen mag, doneren is welkom en kan via:
vadertje.backme.og

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.