Normaal bestaat nietTerug naar het ‘oude normaal’. Dit is het ‘nieuwe normaal.’ We worden ermee om onze oren geslagen. Elke dat hoor of lees je wel ergens dat er weer een nieuw of oud normaal is. Normaal is dood. Morsdood. Er is helemaal geen normaal. De gekte davert als een op hol geslagen kudde op allerlei niveaus ongeleid door ons leven. Ik vraag me af of er überhaupt ooit een vorm van normaal heeft bestaan. Of is het een begrip in het leven geroepen om de meute gerust te stellen en daardoor in bedwang te houden? Zou zomaar kunnen. We hebben de laatste tijd aardig wat staaltjes van overheidsgrootheidswaanzin mogen aanschouwen, die op z’n minst wat wenkbrauwen doen rijzen.

En dan bedoel ik niet de theorieën van ‘zoekende’ geesten, die internationale pedonetwerken vermoeden met babybloed drinkende wereldleiders. Allemaal natuurlijk gesponsord door Gates en Soros. Deze complotdenkers zijn eerder onderdeel van eerdergenoemde op hol geslagen gekte. Ik bedoel een overheid die ‘slechts’ de controle over ‘haar’ samenleving nastreeft en zichzelf verliest in steeds verdergaande maatregelen. Macht corrumpeert und so weiter.

Als er al een normaal bestaat, dan is dat niet de onze. Maar van moedertje Aarde. Die reageert op ons en stelt de regels, waar wij dan weer te lang voor nodig hebben om naar te luisteren. Om aan te geven hoe dolgedraaid we met z’n allen zijn heb ik een kleine selectie uit het nieuws genoteerd.

Engeland is marine eenheden aan het trainen om met boten ander boten met vluchtelingen uit Frankrijk ’terug te duwen.’ Dan is je morele kompas behoorlijk stuk, als een overheid in z’n recht te staan met dit soort maatregelen. Spelen met mensenlevens midden op zee. Gammele bootjes die overvol zitten met mensen ‘lekker’ terugduwen omdat je het niet eens bent met het asielbeleid van een ander land. En geloof het of niet, er zijn mensen die dit normaal vinden.

Nederland heeft een deadline ingesteld voor aanmeldingen tot evacuatieverzoeken van Afghanistan. Als ik het wel heb, was die deadline afgelopen vrijdag. Daarna mag je dus kennelijk creperen. Er zal maar een regering zijn die zo met jouw leven omgaat. Een deadline voor een mensenleven. Verbijsterend. En geloof het of niet, er zijn mensen die dit normaal vinden.

De symbolen van de meest gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid ooit gepleegd (WOII), de Jodenster en het nazi-uniform, worden misbruikt om te protesteren tegen maatregelen die ons allemaal tegen een dodelijke ziekte moeten beschermen. Ongelooflijk. En geloof het of niet, er zijn mensen die dit normaal vinden.

Een bewindspersoon (Blokhuis) laat zich intimideren door de voedselindustrie en schrapt de suikertax uit het akkoord. Daar was het nu juist om te doen, de suikertax. De voedselindustrie heeft daar intimidatietechnieken voor gebruikt, die we ook nog kennen van de tabaksindustrie. Buigen voor boeven. Waardeloos. En geloof het of niet, er zijn mensen die dit normaal vinden.

Om één T-shirt te maken moet maar liefst 2700 liter water gebruikt worden. Los van alle chemicaliën om het te kleuren. En de talloze verschepingen naar o.a. Bangladesh en China om maar zo goedkoop mogelijk te produceren, zorgen ervoor dat de mode-industrie, na de olie-industrie, de meest vervuilende ter wereld is. Goed voor ruim 10 procent. Talloze malen heeft deze industrie beterschap beloofd. Steeds zijn het druppeltjes op een gloeiende plaat. Schandalig. En, geloof het of niet, er zijn mensen die dit normaal vinden.

En, geloof het of niet, ik had nog veel en veel meer genoteerd.

Disclaimer – gratis lezen mag, doneren wordt gewaardeerd en kan via: vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.