The Voice of CoronaHoewel ik dankzij mijn eigen familiegeschiedenis én een halve eeuw rollebollen op de Gooise Matras, waarschijnlijk meer heb te vertellen over zowel de gruwelen uit WOII als over de misstanden in Medialand dan de gemiddelde Nederlander, wil ik het over ander belangrijk, ondergesneeuwd nieuws hebben. Het was maar een klein itempje. Ik weet niet eens meer zeker over ik het gehoord of gelezen heb. Ik weet wel dat het compleet verpletterd is door de nieuwsstoomwals van The Voice en het Anne Frank-verraad. Dat verpletterde nieuws is onheilspellend. Het betreft de pandemie. Covid-19, waarvan velen nu denken dat we in de eindfase zitten. Een kwestie van tijd en dan hebben we het onder controle. Denken we. Omikron is de vriendelijke variant waar we op hebben zitten wachten. Het heeft er alle schijn van dat het maximaal haalbare voor Omikron een stevige griep is.

Geen virusfeestje meer op de IC’s.

Dat klopt misschien voor Omikron, maar dat is geen garantie voor de toekomst. Integendeel. Dat we nu de milde Omikron variant hebben, wil helemaal niet zeggen dat dat zo blijft. En ook niet dat een volgende mutant net zo mild is. Omdat nog bij lange na niet de hele wereldbevolking is beschermd, en zeker Afrika niet, zijn nieuwe mutanten onvermijdelijk. En hoe die eruit gaan zien weten we niet. Daar kan zomaar een dodelijke én zeer besmettelijke variant tussen zitten. Dat lijkt doomspeak, maar is het niet. Wetenschappers volgen de weg der logica. En die wijst uit dat we nog lang niet in staat zijn om aankomende mutaties te voorkomen. Te veel mensen zijn nog onbeschermd waardoor besmettingen razendsnel kunnen rondgaan. Waar het virus vrij spel heeft zal het muteren en dan weet je niet wat je krijgt.

En dat is onze eigen hebberige schuld.

Met ‘onze’ bedoel ik natuurlijk niet de brave, gevaccineerde booster-burger; niet de antivaxxer; niet de wap; niet de horecaondernemer of theaterbaas. Noch de hardwerkende mensen uit de zorg. Niet de mensen waar het uiteindelijk allemaal om zou moeten draaien: de bevolking, het volk, de samenleving. Nee, ik bedoel de mensen van bedrijven die als gemuteerde parasieten overal hun hebberige tentakels om heen hebben geslingerd. De bedrijven die zichzelf heilig verklaren omdat ze vaccins produceren, maar ondertussen miljarden verdienen aan patenten die schreeuwen om vrijgegeven te worden. Patenten die een halt kunnen toeroepen aan de warpsnelheid waarmee het virus muteert. Deze bedrijven zijn zó meedogenloos dat ze, zonder het uit te spreken natuurlijk, gokken op nieuwe mutaties.

Dan gaat de kassa weer rinkelen.

Het meest trieste is nog wel dat overheden overal ter wereld niet in staat blijken deze patenten los te peuteren uit de zuignappen van de Medische Industrie. Of erger, dat ze het niet willen. Dat zij met de kruimeldief in de hand de korrels opzuigen die de grootverdieners ze toewerpen. Telkens weer ontketenen dat soort gedachten een machteloze woede in me, die ik maar slecht onder controle krijg. Ik hoop dan in de donkerste krochten van mijn bewustzijn dat de volgende mutant zich uitsluitend op de parasiterende medemens stort.

Zijn we ook gelijk van de verraders en aanranders af.

Disclaimer: gratis te lezen, maar doneren mag ook. Schroom niet en ga naar:
vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.