Wat eten we vanavond?Ik doe mijn stinkende best maar het lukt niet. Ik krijg mijn hersens er niet omheen. Je zou toch denken dat ik – en de rest van Nederland – er ondertussen aan gewend ben. Het wegzetten en uitsluiten van hele groepen mensen. Het breken van beloften. Met name de beloften van de, inmiddels beruchte, vier kabinetten Rutte. Geen koopkrachtverlies. Sterker nog, Rutte IV brengt ons koopkrachtwinst, was de hoopvolle belofte die ons bij aantreden van het nieuwste oude kabinet werd beloofd. Dat werd in recordtempo omgedraaid. Met name de prijsstijgingen van dagelijkse boodschappen en energierekening worden aangewezen als schuldigen voor ongekend koopkrachtverlies.

Bij WNL op zondag (u weet wel, dat rechts georiënteerde zwetsprogramma van Rick Nieman) zaten o.a. Geert Wilders (PVV) en Mirjam Sterk (CDA) in de stoelen. Zij zaten voornamelijk te kibbelen over 60 miljard euro die het kabinet heeft gereserveerd voor o.a. de aanpak van het stikstofprobleem. En daaraan gekoppeld de onwil van het kabinet om het Volk volledig te compenseren voor de energierekening die kan oplopen tot ruim 1300 euro bovenop de huidige tarieven. Ongekend. Het kabinet wil maar compenseren tot ongeveer 200 euro. Mirjam Sterk zegt daarover – ik chargeer – dat dit nu eenmaal moet en dat de bevolking het maar te slikken heeft. Wilders heeft zowaar een solide klinkend alternatief. Hij zegt, en legt dat ook uit, dat als je 5,5 miljard van die 60 miljard besteed aan compensatie voor de burger én de btw verlaagt voor energie, je elke burger volledig kunt compenseren. Het klinkt plausibel.

Daarna schiet hij weer in de Wilders modus van beledigingen en doet zichzelf en zijn plan daarmee tekort. “Linkse hobby’s”  en over de VNO voorzitster “u bent lid van D’66, houd op met het uitvoeren van hun agenda.” Dat soort retoriek. Uiteraard krijgt de EU er nog even van langs. Gelukkig voor democratisch Nederland blijft hij volharden in ongefundeerde scheldkanonnades. Dat zal de PVV gelukkig uit een regering houden. Tegelijkertijd is hij daardoor een ‘useful idiot’, omdat sommige van zijn voorstellen steun verdienen en dat ook krijgen in de kamer. Niet ideaal, maar het kan erger.

Ondertussen moet er haast wel een duister, diep geheim, undercover ministerie zijn ergens in de krochten van het ministerie van Algemene Zaken. Het JAMAAR ministerie. Want beloften worden met hetzelfde gemak gebroken als dat ze gemaakt worden. En dat kan natuurlijk alleen maar als je het voldoende uit kan leggen. Gezien de snelheid waarmee politici kunnen ombuigen, verdenk ik het JAMAAR ministerie van uitgewerkte noodscenario’s. Gespitst op de kiezers die voor de volgende verkiezingsoverwinning moeten zorgen. Dat zijn doorgaans niet de kiezers die koopkrachtverlies heel erg merken. Zolang Rutte de middenklas tevreden kan houden, slokt hij het grootste gedeelte van de kiezerstaart weer naar binnen bij de volgende verkiezingen.

Geen schandaal doet er meer toe. Geloof het of niet, maar er zijn tijden geweest dat alleen al de Toeslagenaffaire ervoor had gezorgd dat geen enkele politicus die daarmee te maken had, ooit nog kon terugkeren. Hier kan het gewoon. En het was allesbehalve het enige ‘akkefietje.’ Maar dat weet u zelf natuurlijk ook wel. Want u gaat natuurlijk niet stemmen op de mensen die grote groepen van uw medelanders geprofileerd wegzetten. Toch?

Nee natuurlijk niet!! Schande!!!

Wat eten we vanavond?

Disclaimer: Gratis en voor niks.
Elke donatie is welkom via vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.