ParasietIk was bijna klaar met een andere column over JA21, waarin ik mijn immense afkeer voor Joost en Annabel en hun stinkende gedachtegoed had uitgebraakt. Maar toen kwam Marcel van Roosmalen met zijn column van 23 mei. Daarin schrijft hij zo ongeveer op wat ik had neergepend, maar dan beter. En dan zit er maar één ding op: delete. Ik doe daar niet moeilijk over. Ik ken mijn plek. Maar ik baalde wel eventjes, omdat ik best tevreden was over wat ik had opgeschreven.

Gelukkig zag ik een tweet van iemand voorbij komen waar ik minstens zo’n hekel aan heb als aan Joost en Annabel. En dat is niet gering, kan ik u verzekeren. Wybren van Haga.

Bacteriële parasieten. Leg ze onder een microscoop en je ziet talloze knagende hoofden van Wybren van Haga. Met duizenden tegelijk vallen ze nietsvermoedende prooien aan en zuigen ze leeg en klagen daarna dat het niet genoeg was. Als er een huidschilfer van Wybren van Haga op de grond valt, dan sterft alles in de directe omgeving. Opgeslokt door een nietsontziende hebzucht. Wybren van Haga is de verpersoonlijking van de doorgefokte parasiet. Rupsje Nooitgenoeg, maar dan kwaadaardig. Zoals het de ware parasiet betaamt is hij nooit tevreden. Lachen en plezier zijn hem vreemd. Alle kwabben in zijn lijf zijn afgestemd op hebzucht. Iets anders is er niet. Af en toe parasiteert hij met anderen mee om bestaansrecht te verwerven. Maar uiteindelijk gaat hij alleen door. Meer voor Wybren, niks voor anderen.

Wybren van Haga is een parasiet zonder spiegel en blikt of bloost niet als hij anderen beschuldigt van zaken waar hij zelf geen moment voor zou schuwen. Ronduit lachwekkend is het als Wybren van Haga anderen, wie dan ook, voor pathologische leugenaar uitmaakt. Hij deed dat onlangs bij Rutte. Met veel bombarie en zonder enige schaamte. Verloren zijn diegenen die daar niet doorheen zien.

Maar goed.

Wybren van Haga snapt alleen maar zaken als er winst gemaakt kan worden. In zijn ogen is Nederland geen land maar een B.V. De mensen zijn geen mensen maar consumenten, huurders of aandeelhouders. Als het leeft maar niet smaakt, dan moet het weg of mag überhaupt niet komen. Nut heeft de medemens alleen maar zolang zij op het bord van Wybren van Haga terecht komen of hem het goedgevulde bord aanreiken. Afgelopen week klaagde Wybren van Haga over het aan banden leggen van de maximale huurprijs van woningen in de vrije sector. Twee miljoen miljonairs zouden honderden miljarden verliezen aan pensioenvermogen. Bedragen waar alleen maar door de superrijken achteloos over wordt gesproken. De ellende die de wanstaltig hoge prijzen veroorzaakt voor prooivolk is niet van belang. Zolang de parasiet maar vetgemest door kan knagen.

Ooit was Wybren van Haga parasitair huisjesmelker en het vermoeden bestaat dat er nog ergens een rietje uit zijn immer knagende bek naar deze zoete pot loopt. Dat zal wel kloppen want nog nooit heeft een parasiet een pot met lekkers vrijwillig laten staan. Parasieten werken alleen maar samen als een gezamenlijk belang groot genoeg wordt geacht. De meest belachelijk naam voor een politieke partij sinds de uitvinding van politieke partijen is die van Wybren van Haga: BVNL. Het staat voor Belang Van NederLand. De suggestie die wordt gewekt om Nederland naar het model van een Besloten Vennootschap om te vormen is uiteraard de bedoeling en wordt nauwelijks verhuld. Er wordt beweerd dat deze criminele organisatie* de snelst groeiende ledenpartij van Nederland is.

Als dat waar is zijn er meer huisjesmelkers dan ik dacht.

*slechts aantoonbaar in de geest van de auteur, vooralsnog

Disclaimer: Delen? Graag! Doneren? Hoeft niet maar wordt gewaardeerd!
Doneren kan via vadertje.backme.org

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.