Geen Boerenland

Mijn hersenen kunnen het inmiddels niet meer verwerken. De karrevracht aan nieuws die over me heen wordt gestort. Het is zoveel onzinnige ellende tegelijk dat ik weg begin te kijken. Nieuwsontwijkingsgedrag. Dat komt mede door het hoge stupiditeitsgehalte van een deel van het nieuws en de daaraan ten grond liggende trend dat we alles maar serieus moeten nemen, want anders ben je niet inclusief genoeg. Ik heb er meer dan tabak van. Waarom MOETEN al die afglijdende blubberbabbelaars waar geen zinnig woord uitkomt van een podium worden voorzien? Idiotie moet de mond worden gesnoerd. En wel nu. Nederland blijkt meer gierputten te hebben dan voetbalcoaches tijdens een WK. De voorheen gezonden van geest zijn inmiddels rijp voor het gesticht. De grens van wat ik kan verwerken is bereikt.

Het laatste dat bij me mocht binnendruppelen is de trend dat de Boer ‘hot’ is. Een tijdje al, maar nu met mandaat van de kiezer. En niet zo’n beetje ook. De giertank van de onderbuik is volledig opengedraaid en de stront is over heel Nederland uitgestort. En waarom? We hebben ons laten aanpraten dat de boer zielig is. Dat we voor de boer moeten opkomen. Groot onrecht is onze voedselvoorzieners aangedaan. Dat sentiment is de fundering waar de BBB op is gebouwd. En mestsnuivend Nederland is erin getrapt.

Stelletje lamlullen.

Nederland is allang geen boerenland meer. Het is een klein prutslandje dat misplaatst zwaar aan traditie tilt. Tachtig procent van wat de boer produceert wordt geëxporteerd. Het daaraan verdiende geld gaat voornamelijk in de bodemloze zakken van de grijpgrage toeleveringsindustrie van de boerensukkel. De Boer werkt zich de tyfus om voornamelijk de rekeningen te kunnen betalen aan die grootgraaiers. Ondertussen financieren de grootgraaiers maar al te graag terreurgroepjes als FDF en Agractie die er op hun beurt weer voor zorgen dat de grootgraaiers in bedrijf blijven. Zouden de boerenactiegroepen voor enig ander doel (links of rechts gelieerd) strijden, dan droegen ze bivakmutsen omdat ze anders opgepakt zouden worden om voor jaren achter de tralies te gaan.

De strijd voor de boer is echter een strijd die op de sympathie van het schreeuwende gepeupel kan rekenen. En dan kun je vrijwel onbelemmerd met je trekker een provincie-, gemeente- of enig ander overheidsgebouw binnen denderen. Want ze zijn zo zielig, vindt ook een groot deel van de politiemacht die de trekkeroptochten nauwelijks dwarsboomt. De nr. 5 op de wereldranglijst der gelukkigste landen baadt zich pas in tevredenheid als de ‘elite’ valt. Of op z’n minst flink onderuit gaat. Liefst door de gewoonste gewonerik die we op handen kunnen dragen. Zo iemand als Caroline van der Plas, bijvoorbeeld. De gier uit de onderbuik stroomt inmiddels ook door de straten van de steden die zogenaamd altijd tegen de boer zijn. Volgens de boer dan.

Maar ‘boeren’ is een achterhaald beroep. Ons land is veel te klein en met veel te weinig (gezonde) natuur om de boer op deze schaal te kunnen blijven faciliteren. Niemand komt om van de honger als er tachtig procent van de boeren verdwijnt. Alles dat we tekort komen kunnen we importeren uit landen die wél de ruimte hebben om geen blijvende schade aan leefmilieu te veroorzaken. Er moet worden ingegrepen, maar we wandelen liever terug de tijd in. Aan de hand van BBB. De boeren die van ‘gewoon boeren’ naar biologisch boeren zijn overgestapt zijn zonder uitzondering enthousiast. Er hoeft minder te worden gewerkt voor net zoveel geld. De toeleverende grootgraaiers staan daar werkloos aan de zijlijn.

Maar naar deze boeren wordt nauwelijks geluisterd. Zij zullen ongetwijfeld als verraders en brekers met traditie worden gezien. Ik hoop van ganser harte dat deze boeren veel meer aandacht krijgen. Zij en wij verdienen het. De BBB zou daar voor kunnen zorgen, maar doen dat waarschijnlijk niet. Het belang van de boeren die onder het juk van de grootgraaiers werken, komt eerst. Ondertussen zitten we op ramkoers met een onomkeerbare milieuramp en dan is het te laat om te zeggen dat die ‘klimaatdrammers’ toch gelijk hadden ‘met hun stikstofpraatjes.’ Oeps.

Ik hoor het de kinderen van de toekomst (als ze er überhaupt nog zijn) al spijtig zeggen:

“Mijn opa? Nee, die was vroeger fout in het klimaat.”

Disclaimer: (eenmalig) doneren en delen is lief en kan via:
vadertje.backme.org
gewoon lezen mag natuurlijk ook

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.