Bezinning

Sinds een paar dagen ben ik niet actief op sociale media. Dat heeft een reden.

Meerdere redenen, feitelijk.

Door mijn verslechterende fysieke toestand, is mijn geest minder weerbaar tegen ongewenste indringers zoals depressies en hun wirwar aan heen en weer schietende emoties. Omdat ik min of meer veroordeeld ben tot sociale media – wegens arbeidsintensief medisch onderhoud aan mezelf – als het gaat om dagelijks contact met de buitenwereld, is een wankele geest aan te raden zich even terug te trekken. Veel te laat merkte ik dat ik eigenlijk alleen nog maar boos ben. En dat wil ik helemaal niet. Boos maakt verdrietig en dan is het een kleine stap naar verbittering. De zure boomer. Brrrr. Ik moet er niet aan denken.

Objectief gezien geeft de mensheid en de degenererende staat waarin zij verkeert, alle reden tot boosheid. Maar mijn boosheid is ondertussen uitgegroeid tot een gedrocht en een ongeleid projectiel, waar ik maar niet de controle over terugkrijg.

Daarom is het de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Ik heb mezelf straf gegeven door mezelf tijdelijk te verbannen van X en aanverwante boosmakers. Uiteraard kom ik weer terug, alleen weet ik niet precies wanneer.

Laat het duidelijk zijn: ik zoek, noch wil ‘professionele’ hulp. Uit mijn rijke – problematische – verleden bleek ik telkens weer de enige te zijn die me kon helpen. Dus ik ga bij mezelf op de sofa liggen. Als ik me genezen heb verklaard, keer ik terug. Ik verwacht niet dat dit weken gaat duren. Mijn sessies met mezelf zijn doorlopend en werpen al vruchten af. Zo ben ik al van aardig wat lusteloosheid kwijt en krijg ik mondjesmaat weer zin in ‘dingen’.

Veranderen doe ik niet. Dat is ook niet de bedoeling. Mijn boosheid zit ingebakken en hoort bij me. Het is voor een deel inspiratie voor stukjes die ik schrijf. Maar het mag niet domineren. Net zoals verdriet, overigens. En dat doet het nu wel. Alles draait hierbij om het terugkrijgen van de controle (balans zeg ik niet, want JEUKWOORD).

Zie je wat ik bedoel? Daar ga ik alweer, met m’n CAPS-lock! Grrrrr.

Geintje.

Hoe dan ook: Ik zie jullie gauw weer, want sommigen mis ik wel heel erg.

P.S. Ik ga niet reageren op deze publicatie, om voor de hand liggende redenen. Het is uitsluitend bedoeld om ’t handjevol mensen te informeren die mij graag lezen.

Disclaimer: blabla gratis blabla te lezen blabla doneren fijn blabla.
vadertje.backme.org

 

Menno Voorwinde

Door schade en schande wijs geworden. Eigenwijze donder. Twijfelt aan alles in de wetenschap dat wijsheid begint bij twijfel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.